Ματρακάδες, Σφυριά & Ματσόλες

Για κάθε κατασκευή ή επισκευή χρειάζεσαι γερά και αξιόπιστα εργαλεία. Στο Allen θα βρεις ματρακάδες, σφυριά και ματσόλες για να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και αποτελεσματικά.

Είτε είσαι επαγγελματίας, είτε θέλεις να κάνεις μόνος σου τα μαστορέματα του σπιτιού σου, θες τα σωστά εργαλεία. Κατασκευασμένα με ποικιλία υλικών και διαθέσιμα σε διάφορους τύπους, οι ματρακάδες, τα σφυριά και οι ματσόλες είναι σχεδιασμένα για να αντέχουν στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Δεν θέλεις να φτιάχνεις κάτι ξανά και ξανά, σωστά;

 

Ας τα δούμε ένα ένα!

Ματρακάδες - Ακρίβεια και Δύναμη

 

Οι ματρακάδες αποτελούν ένα βασικό εργαλείο στις οικοδομικές εργασίες, σε εργασίες συναρμολόγησης ή σε κατασκευές. Αν θες να κάνεις οπές σε διάφορα υλικά, όπως ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό, ο ματρακάς βοηθάει καθώς δίνει τη δυνατότητα για ακριβή και καθαρή διάτρηση.

 

Υλικά και Σχεδιασμός

 

Τα υλικά κατασκευής ματρακάδων ποικίλλουν, περιλαμβάνοντας ατσάλι για μεγάλη διάρκεια ζωής και αντοχή σε σκληρά υλικά, αλλά και αλουμίνιο ή πλαστικό για ελαφρύτερες εφαρμογές. Προτίμησε εργονομικούς ματρακάδες με λαβές που εξασφαλίζουν άνετη χρήση και ακρίβεια. Επίσης, θα τους βρεις σε διάφορα βάρη .

 

Σφυριά - Τα Πολυεργαλεία

 

Τα σφυριά είναι από τα πιο βασικά και απαραίτητα εργαλεία χειρός σε κάθε εργαστήριο, εργοτάξιο, ή ακόμα και σε ένα σπίτι για την εκτέλεση μιας πληθώρας εργασιών. Φυσικά, είναι αναπόσπαστο μέρος της εργαλειοθήκης σου!

 

Τύποι και Χαρακτηριστικά

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σφυριών για να επιλέξεις, το καθένα σχεδιασμένο για συγκεκριμένες εφαρμογές:

 

  • Σφυρί Μηχανουργών: Σχεδιασμένο για τη μορφοποίηση σκληρών υλικών, το σφυρί μηχανουργών είναι απαραίτητο σε εργαστήρια και βιομηχανικές εφαρμογές, παρέχοντας τη δυνατότητα για ακριβή και δυνατά χτυπήματα.
  • Σφυρί Μπάλας: Προσφέρει εξαιρετική ισορροπία και άνεση κατά τη χρήση, ιδανικό για εργασίες που απαιτούν λεπτομέρεια και ακρίβεια.

Η μπάλα στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι χρήσιμη για το σχηματισμό και την τροποποίηση μετάλλων, ενώ η πλαστική λαβή μειώνει την κόπωση κατά τη διάρκεια εκτεταμένης χρήσης.

  • Σφυρί Σιδηρουργού: Βαρύτερο και με μακρύτερη λαβή, προορίζεται για εργασίες που απαιτούν σημαντική δύναμη και ακρίβεια.

 

Ματσόλες - Ισχύς Χωρίς Φθορές

 

Η ματσόλα είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά σε εργασίες όπου απαιτείται να ασκηθεί πίεση χωρίς το υλικό προς επεξεργασία να υποστεί ζημιά - ιδανικές για τοποθέτηση πλακιδίων. Η μαλακή τους επιφάνεια επιτρέπει την εφαρμογή δύναμης χωρίς να αφήνει σημάδια ή να προκαλεί φθορά στο υλικό.

 

Υλικά και Σχεδιασμός

 

Διάλεξε μια ματσόλα με άξονα από ατσάλι ή από ισχυρό Fiberglass, που προσφέρει αυξημένη αντοχή. Η λαβή από καουτσούκ εξασφαλίζει άνεση και ασφάλεια κατά τη χρήση, μειώνοντας τον κίνδυνο ολίσθησης και αυξάνοντας τον έλεγχο.

 

Ο σχεδιασμός τους ποικίλλει, ανάλογα με τον σκοπό χρήσης, με κάποιες ματσόλες να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια χτυπήματος για εργασίες που απαιτούν ευρύτερη εφαρμογή δύναμης.

 

 

Πώς να Επιλέξω το Κατάλληλο Εργαλείο

 

  • Σκέψου το είδος της εργασίας σου και τις απαιτήσεις της.
  • Λάβε υπόψη το υλικό που θα επεξεργαστείς.
  • Επίλεξε εργαλεία υψηλής ποιότητας που αντέχουν στο χρόνο, όπως αυτά του Allen.

 

Στο Allen θα βρεις εξειδικευμένα εργαλεία για κάθε εργασία, για τον εξοπλισμού του εργαστηρίου σου ή για τα ανταλλακτικά των ηλεκτρικών εργαλείων σου που έψαχνες καιρό. Παραγγέλνεις ό,τι θες online και τα παραλαμβάνεις μέχρι και την ίδια μέρα!

Κωδικός προϊόντος: 5205604064068

ΜΑΤΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΒΗ 1 kg HILKA

9,55 / Τμχ με ΦΠΑ
Σφυρί με γυαλισμένες άκρες και λαβή από fiberglass Πλάτος: 9.5 cm Ύψος: 4.5 cm Βάθος: 26 cm Κουτί: 16
Κωδικός προϊόντος: 5205604064075

ΜΑΤΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΒΗ 2 kg HILKA

11,17 / Τμχ με ΦΠΑ
Σφυρί με γυαλισμένες άκρες και λαβή από fiberglass  Πλάτος: 12 cm  Ύψος: 5 cm  Βάθος: 28 cm
Κωδικός προϊόντος: 5205604012410

ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ ΜΕ ΛΑΒΗ ΕΛΑΤΗΡΙΟΥ 300G

5,39 / Τμχ με ΦΠΑ
Σφυρί με σώμα ελατηρίου εξειδικευμένο που χρησιμοποιείται για τον αποχρωματισμό και αφαίρεση σκουριάς από μεταλλικές επιφάνειες.
Κωδικός προϊόντος: 5205604064297

ΜΑΤΣΩΛΑ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΑΣΠΡΗ ΚΕΦΑΛΗ 16oz (500gr) HILKA

6,36 / τμχ. με ΦΠΑ
Κεφαλή από άσπρο καουτσούκ και άξονα από ισχυρό Fiberglass κίτρινου χρώματος και λαβές από καουτσούκ για άνετη χρήση. Πλάτος: 25,2cm
Κωδικός προϊόντος: 5205604064143

ΜΑΤΣΩΛΑ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΚΕΦΑΛΗ 16oz (500gr) HILKA

7,43 / τμχ. με ΦΠΑ
Κεφαλή από ασπρόμαυρο καουτσούκ και άξονα από ισχυρό Fiberglass. Μαλακή λαβή από καουτσούκ για άνετη χρήση. Πλάτος: 9,5cm Ύψος: 6cm
Κωδικός προϊόντος: 5205604660307

ΜΑΤΣΩΛΑ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΚΕΦΑΛΗ 16oz (500gr) HILKA

3,56 / τμχ. με ΦΠΑ
Κεφαλή από μαύρο καουτσούκ και άξονα από ισχυρό Fiberglass κίτρινου χρώματος και λαβές από καουτσούκ για άνετη χρήση. Πλάτος: 9,5cm
Κωδικός προϊόντος: 5205604016814

ΣΦΥΡΙ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ 200G ΠΛΑΣTΙΚΗ ΛΑΒΗ

4,84 / Τμχ με ΦΠΑ
Σφυρί μηχανικού 0,2kg με λαβή από 3 συστατικά και κεφαλή από ανθρακούχο χάλυβα
Κωδικός προϊόντος: 5205604016821

ΣΦΥΡΙ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ 300G ΠΛΑΣTΙΚΗ ΛΑΒΗ

5,63 / Τμχ με ΦΠΑ
Σφυρί μηχανικού 0,3kg με λαβή από 3 συστατικά και κεφαλή από ανθρακούχο χάλυβα
Κωδικός προϊόντος: 5205604016838

ΣΦΥΡΙ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ 400G ΠΛΑΣTΙΚΗ ΛΑΒΗ

5,08 / Τμχ με ΦΠΑ
Σφυρί μηχανικού 0,4kg με λαβή από 3 συστατικά και κεφαλή από ανθρακούχο χάλυβα