Ναυτικά Κλειδιά

Για σύνδεση σχοινιών, αλυσίδων, συρματόσχοινων και ανυψώσεις ή για οπουδήποτε θες να ενώσεις με ασφάλεια και αντοχή, χρειάζονται τα καλύτερα ναυτικά κλειδιά! Ανακάλυψέ τα στο Allen σε κάθε μέγεθος και τύπο.

Τύποι Κλειδιών

Τα ναυτικά κλειδιά διακρίνονται σε τεσταρισμένα και μη τεσταρισμένα, με τα τεσταρισμένα να έχουν υποστεί ειδικές δοκιμές που επιβεβαιώνουν την αντοχή τους σε μεγαλύτερες δυνάμεις. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για εφαρμογές με αυξημένες απαιτήσεις αντοχής.

Από την άλλη πλευρά, τα μη τεσταρισμένα κλειδιά δεν έχουν περάσει από τις ίδιες δοκιμές και συνιστώνται για πιο γενικές χρήσεις όπου οι απαιτήσεις για αντοχή είναι χαμηλότερες.

Επίσης, διακρίνονται σε:

  • Κλειδιά Ωμέγα: Τα ναυτικά κλειδιά ωμέγα, το όνομα των οποίων προέρχεται από το τελευταίο γράμμα της αλφαβήτου, προσφέρουν μια στιβαρή λύση για την ανύψωση φορτίων. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην καταπόνηση και στα τραβήγματα, ενώ έχουν ιδανικό σχήμα για να χωρέσει περισσότερες αρτάνες.  Επίλεξέ τα αν θες υψηλή ασφάλεια και αξιοπιστία.

H μορφή τους επιτρέπει εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση, προσφέροντας ταυτόχρονα μεγάλη ευελιξία σε διάφορες χρήσεις.

  • Κλειδιά D: Τα κλειδιά " και είναι εξαιρετικά δημοφιλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα που προσφέρουν.

Ιδανικά για τη στήριξη και σύνδεση συρματόσχοινων σε κατασκευές, αλλά και για τη χρήση σε κρεμαστά φυτά.

Υλικό κατασκευής

Τα ναυτικά κλειδιά κατασκευάζονται από χάλυβα, ωστόσο τα γαλβανιζέ  έχουν υποστεί επεξεργασία τους με γαλβανισμό, μια διαδικασία στην οποία εφαρμόζεται ένα προστατευτικό στρώμα ψευδάργυρου.

  • Γαλβανιζέ Κλειδιά

Τα γαλβανιζέ κλειδιά είναι περισσότερο γενικής χρήσης.  Είναι πολύτιμα εργαλεία σε μια ευρεία γκάμα κατασκευαστικών, βιομηχανικών και DIY εργασιών. Χρησιμεύουν στη σύνδεση και ασφάλιση σχοινιών, αλυσίδων, συρματόσχοινων σε κατασκευές ή εφαρμογές όπου απαιτείται αξιόπιστη στερέωση.

Η διαδικασία γαλβανισμού εξασφαλίζει μακροχρόνια διάρκεια ζωής με ελάχιστη συντήρηση, κάνοντάς τα μια οικονομικά αποδοτική επιλογή. Υπάρχουν Γαλβανιζέ τύπου D και τύπου Ω.

 

  • Κλειδιά Inox

Η υψηλή αντοχή των κλειδιών Inox σε ακραίες συνθήκες , όπως στη σκουριά και στη διάβρωση, και η ικανότητά τους να διατηρούν τη λάμψη και την αισθητική τους όψη τα καθιστούν κατάλληλα αν σε ενδιαφέρει τόσο ανθεκτικότητα όσο και εμφάνιση.

Είναι κατάλληλα για εξωτερικές εφαρμογές ή ναυτικές χρήσεις όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και η προστασία από τις καιρικές συνθήκες είναι κρίσιμη.

Επίσης, είναι η προτιμώμενη επιλογή σε περιβάλλοντα όπου η υγιεινή είναι προτεραιότητα, όπως σε τροφοδοσίες νερού ή σε εφαρμογές επεξεργασίας τροφίμων, λόγω της ευκολίας στον καθαρισμό και της αντοχής τους σε μικροβιακή ανάπτυξη.

Μπορείς να τα βρεις σε τύπου D και κλειδιά Inox τύπου Ω.

 

Στο Allen θα βρεις, επίσης, ναυτικά κλειδιά σε πολλές διαστάσεις  να διαλέξεις το κατάλληλο για τη δουλειά σου. Για παράδειγμα, κλειδιά μικρότερης διαμέτρου, όπως 4mm ή 6mm, ενδείκνυνται για ελαφρύτερες εργασίες, ενώ μεγαλύτερη διαμέτρου, όπως 38mm ή 50mm, προτιμώνται για βαρύτερες εφαρμογές.

 

 

Συντήρηση και Φροντίδα

Για να διασφαλίσεις ότι τα ναυτικά κλειδιά σου διατηρούν την αντοχή και την αισθητική τους με το πέρασμα του χρόνου, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Καθαρισμός: Καθάρισε τακτικά τα κλειδιά από βρωμιά, σκόνη και αλάτι, ειδικά αν χρησιμοποιούνται σε περιβάλλοντα κοντά στη θάλασσα, για να αποτρέψεις τη διάβρωση.
  • Έλεγχος για Φθορά: Τσέκαρε τακτικά τα κλειδιά για σημάδια φθοράς ή ζημιάς, όπως σκουριά ή ρωγμές, και αντικατάστησέ τα εάν είναι απαραίτητο.
  • Λίπανση: Εφάρμοσε περιοδικά ένα λιπαντικό σε κινητά μέρη για να διατηρήσεις την ομαλή λειτουργία και να τα προστατεύσεις από τη φθορά. Αν τα ναυτικά κλειδιά έχουν έρθει σε επαφή με αλμυρό νερό, μπορείς να τα καθαρίσεις με σπρέι σιλικόνης και ύστερα να βάλεις αντισκουριακό.

 

Μια μεγάλη πληθώρα από ναυτιλιακά είδη και ναυτικά κλειδιά με υψηλές αντοχές σε περιμένει στο Allen με δωρεάν παράδοση και πληρωμή έως 12 άτοκες δόσεις. Παράλληλα, θα βρεις εργαλεία και βιομηχανικά είδη - όλα υψηλής ποιότητας.

Και μην ξεχνάς πως αν δεν σου κάνει κάτι, έχεις δωρεάν αλλαγή!

Κωδικός προϊόντος: 5205604026707

ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ CROSBY D TEST ΜΕ ΠΥΡΟ 1-1/2″ – (17tn)

36,91 / Τμχ με ΦΠΑ
Ναυτικό κλειδί test D με πύρο 1 1/2” 17ton. Διάμετρος πύρου 42mm.
Κωδικός προϊόντος: 5205604026608

ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ CROSBY D TEST ΜΕ ΠΥΡΟ 1″ – (8,5tn)

8,92 / Τμχ με ΦΠΑ
Ναυτικό κλειδί test D με πύρο 1″ 8,5ton. Διάμετρος πύρου 28mm.
Κωδικός προϊόντος: 5205604026561

ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ CROSBY D TEST ΜΕ ΠΥΡΟ 1/2″ – (2tn)

2,12 / Τμχ με ΦΠΑ
Ναυτικό κλειδί test D με πύρο 1/2″ 2ton. Διάμετρος πύρου 16mm.